Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

UW PERSONEEL .. ONZE ZORG

OVER STRESSPREVENTIE & STRESSREDUCTIE

Praktijk WEL

Voor Mental Coaching, Verzuimbegeleiding, TuiNa Massages


Nieuwsbrief nr. 5, Zomer 2020
CORONA

Wie eind februari zeggen zou dat we in april dit jaar hebben te dealen met een ware Corona pandemie, werd hoogstwaarschijnlijk niet serieus genomen. Toch dealen we met een wereldwijde Corona pandemie, ook in Nederland. Terecht zijn er maatregelen genomen door onze regering. De praktische uitwerking daarvan is dat ons land eerst 'zo goed als op slot zat'. De scholen waren dicht, veel bedrijven hebben tijdelijk de deuren moeten sluiten, in de horeca en de wereld van de kunst en cultuur is er voorlopig nauwelijks iets te beleven. Nuttige adviezen hebben we ook gekregen: houd minstens anderhalve meter afstand van elkaar, zodat je het Corona virus niet hoestend overdraagt op iemand anders. Was je handen regelmatig en geef elkaar geen hand, maar een elleboog en blijf zoveel mogelijk thuis. Gelukkig volgen we massaal deze adviezen op en zo beschermen we elkaar. Hoe lang dit gaat duren? Niemand die het weet. We zullen dit nog wel even moeten volhouden voordat het Corona virus is verdwenen of op zijn minst beheersbaar is. Wij hebben er vertrouwen in dat er op een goed moment een medicijn tegen dit virus gevonden zal worden en dat we stap voor stap weer ons leven kunnen gaan normaliseren.

Ondertussen waren de gevolgen dan deze Corona pandemie voor ons ook niet mis. Ons werk en onze praktijk lag de afgelopen ruim twee maanden nagenoeg stil. Sinds 11 mei zijn we weer open en ben je (weer) van harte welkom.

En als blijk van waardering dat ook jullie je hebt gehouden aan de landelijke 'corona instructies' voor de veiligheid van ons allen, krijgen jullie tot 21 augustus a.s. 25% korting op de reguliere prijs voor massages, mental coachingen en/of therapeutische begeleidingen. Voor nieuwe cliënten die zich melden geldt hetzelfde. Ook zij genieten tot 21 augustus a.s. 25% korting op de reguliere prijs voor massages, mental coachingen en/of therapeutische begeleidingen.

Wij zijn wel wegens vakantie gesloten van 13 juni t/m 5 juli 2020

Wij wensen ook jullie een welverdiende en prettige zomervakantie toe, ook al zijn de omstandigheden nu anders dan we gewend zijn. Op 6 juli zijn we weer geheel beschikbaar en gaan we weer vol enthousiasme aan het werk. 

ENERGIE…..


…… is iets wat we belangrijk vinden en willen hebben.

Om ons heen in de samenleving zijn er grote debatten, conflicten en zoektochten naar energie.

Onze maatschappij draait erop. Vormen van energie verschillen. De kosten en winsten ook.

We hebben als mensheid een enorme ontwikkeling doorgemaakt in de aanwending van energie.

Van een houtvuur naar een kerncentrale. Van paard en wagen naar ruimtevaartuigen.


In ons als individu is de motor van energie hetzelfde gebleven. We moeten eten om de motor en de voorraden aan te vullen. We moeten slapen om de energie tot rust te laten komen en inwendige nieuwe energie aan te maken. De wereld om ons heen is sterk veranderd. We eten nu anders dan 100, 200, 300 jaar geleden. Ons eten komt van ver en vaak uit de fabriek. We slapen op een andere manier (soms bijna niet). We slapen niet meer als het donker wordt. Dat hoeft niet. Er is licht en er is nog heel veel te doen. We bewegen op een andere manier. We bewegen soms nauwelijks, omdat het niet persé hoeft. Ons oermensen lichaam spaart nog steeds energie voor barre tijden. Alleen zijn er geen barre tijden meer. Dus moeten we ons beheersen om niet te veel, te vet en te zoet te eten.

We moeten ons dwingen te bewegen. We lopen emotioneel soms leeg van de stress van wat we allemaal moeten en kunnen en moeten kunnen. Niet alleen emotioneel, maar ook lichamelijk worden we moe en soms ziek.


Was het vroeger dan beter? NEE! Mensen gingen vroeger dood en werden ziek van de kou, de hitte, ziektes die we niet konden genezen. In onze tijd hebben we andere uitdagingen. Onze energie moet gevoed worden door gezond en vers eten. We hebben het nodig om goed te slapen in een donkere kamer. We hebben elke dag beweging nodig en ook rust om te eten. We hebben rust nodig om contact te maken met de mensen om ons heen. Dit lijkt een open deur en eenvoudig, toch staat dit ritme steeds verder van ons af. Dat lijdt tot energieverlies en energieblokkades. Zowel fysiek als mentaal. We merken het aan pijnen in ons lichaam die medisch niet te verklaren zijn, of moeheid die niet te verklaren is door ziekte. Soms loopt het uit op een burn-out of op chronische ziekten.


Wat kan helpen is weer contact maken met je mind en je body. Wat heb ik ECHT nodig? Dat is vaak iets anders dan wat ik moet. Een mooi voorbeeld komt uit een chinees verhaal: er loopt een man langs een boerderij die wat verwaarloosd oogt. De landerijen zijn wel verzorgd, maar er groeit ook onkruid. De dieren grazen wat in de rondte, maar er is geen structuur. De boer zit lekker tegen een boom geleund te slapen. De man spreekt de boer aan. “Waarom verzorg je je huis en je landerijen niet beter? Dan kun je meer vee kopen en kan je meer verdienen en zo succesvol worden”. De boer vraagt waarom. De man zegt: “Dan kan je op je oude dag lekker rusten en tevreden terugkijken op je werk en je succes”. De boer antwoordt: “Dat doe ik al!”


Wil je ook leren wat je écht nodig hebt en écht belangrijk voor je is? Neem eens de tijd om jezelf te leren kennen in een Mental Coaching-traject. Heb je al last van pijnen/moeheid of een chronische ziekte? Overweeg eens een behandeling: massage, cupping en acupunctuur brengen je energiehuishouding weer in balans.


Nóg beter: wat we aanbieden werkt preventief, is leuk, prettig en leerzaam.

AAN ALLE....

Verplegers, verzorgers en medisch specialisten in ziekenhuis, verzorgingstehuis, thuiszorg; buschauffeurs in Openbaar Vervoer; ambulancemedewerkers; vakkenvullers, bedienden en chauffeurs voor supermarkt; politieagenten, brandweerlieden, vuilnismannen, maatschappelijk werkers en werkers in andere vitale welzijnsfuncties; werkers in de peuteropvang, leraren, werkers in de Geestelijke Gezondheid Zorg, gehandicaptenzorg en jeugd- en kinderopvang, begrafenisondernemers............


En al die werkers in vitale functies die we hier niet genoemd hebben, maar die zich eveneens als gevolg van de Corona crisis een 'slag in de rondte' werken.......We weten: wanneer de druk wat minder wordt in ziekenhuis, en later in verpleeg- en verzorgingstehuizen en andere sectoren, dan krijgen jullie tijd en de kans om te verwerken wat jullie in alle hectiek en heftigheid hebben meegemaakt. Dat is veel!

Voor sommigen misschien te veel.


Het zal niet eenvoudig voor jullie zijn de enorme hoeveelheid diepe emoties die jullie hebt opgedaan te verwerken, de emotionele en lichamelijke spanningen af te laten vloeien en in balans te komen met jezelf, je ‘achterban' en je werk in meer normale situaties. Kortom, de balans in jezelf, met je omgeving, je werk en evt. studie weer te herstellen.


Daar kunnen wij jullie goed bij helpen! Dat is ons vak.

Jullie waren en zijn er voor ons: wij zijn er nu voor jullie! Daarom bieden we jullie 25% korting op het normale basistarief: onze manier om iets terug te doen.


Zodra de situatie het toelaat bieden wij de volgende activiteiten aan die wij nu voorbereiden:

a. Een Balansgroep. Deze groep staat open voor de mensen die er voor anderen zijn geweest in deze crisis. Doel: ervaringen delen en met elkaar bespreken. Elkaar steunen. Rouwen om wie en wat er niet meer is. Elkaar helpen de emoties te verwerken die jullie hebt opgedaan. Samen te zoeken naar betekenis van wat je hebt meegemaakt en naar wat dat voor de toekomst voor je betekent.

In principe gaat het om 8 bijeenkomsten van elk 2 uur. Is er meer nodig, dan organiseren wij dat.


b. Een
Heldenreis. Deze groep staat open voor (huis)artsen, medisch specialisten, verplegenden en verzorgenden die in de praktijk, ziekenhuis, verzorgingstehuis of verpleeghuis, of als uitvaart verzorgenden intensief met coronapatiënten en hun familieleden hebben gewerkt.

Doel: hetzelfde als bij a. De insteek is meer filosofisch. Je gaat als deelnemer via een uitgebreide geleide fantasie en gezamenlijke opdrachten op zoek naar wie jij in je kern bent, ´de Held´ in jezelf.

Dit is een meerdaags project.

Als professionele coaches helpen wij jullie in je zoektocht naar een nieuwe balans, nieuwe inzichten en vooral: UITZICHT.


Mocht je meer behoefte hebben aan Individuele Coaching? Dat kan ook......


Interesse: bel of mail Jan Witkamp (Mental Coach) voor meer informatie.

Aanmelden voor deelname kan ook. Wij verwachten grote belangstelling, dus wees er snel bij.

Voor de 25% korting vragen we je aan te tonen dat je in een vitaal beroep werkzaam bent. Bij voorinschrijving 5% extra korting!

Voor meer informatie of inschrijven, zie onze adresgegevens op de laatste pagina van deze nieuwsbrief.AUTONOMIE

Sterker worden door zelf te kiezen!

Kiezen is niet voor iedereen vanzelfsprekend of makkelijk. Je wilt liever geen ruzie. En al helemaal niet met geliefden, familieleden, vrienden, collega’s, of buren. Toch doen zich conflicten dagelijks voor.

Conflict ontstaat als belangen schuren. Het geeft niet als je er niet bang voor bent. Ben je er wel bang voor, dan moet je hard werken. Je gedachten en gevoelens moet je ‘eronder’ zien te houden. Naar buiten toe vriendelijk en vrolijk blijven. Je vertelt jezelf inwendig ‘dat jij er niet toe doet en dat anderen voor moeten gaan’. Van binnen is er wel veel conflict. Dat neem je op de koop toe! Beter dit dan ruzie met mensen om je heen. Angst voor verstoting uit de groep, familie of gemeenschap is wat eronder ligt.


Nare ervaringen in je leven kunnen dit (vermijdings)gedrag versterkt hebben. Wanneer kinderen opgevoed worden door ze ‘klein te houden’ is het als volwassene moeilijk om je zo groot te maken als je echt bent. Ook pesten op school kan dit effect hebben. Of een onderdrukkende relatie waar agressie en onveiligheid een rol spelen, maken dat je gaat overleven. Vaak door jezelf niet zichtbaar te maken. Je gaat je heel klein maken of juist heel stoer.


Boos ben je. Teleurgesteld in mensen. Dat ze niet snappen dat je het goed bedoelt en dat je steun nodig hebt. En als je steun krijgt, weet je niet zeker of ze dat menen of zeggen uit beleefdheid? Soms kun je je niet meer inhouden. Je vliegt uit de bocht en je wordt laaiend. Van schrik slik je je emoties weer gauw in. Je wilt niemand kwetsen. Je weet zelf hoe erg het is om gekwetst te worden. Zo richt je alle kracht die je hebt tegen jezelf. Je denkt dat je zwak bent. Je bent juist heel sterk! Alleen richt je je kracht en energie nog niet naar ‘de Ander’.
AUTONOMIEGROEP

In een Autonomiegroep ontmoet je mensen met een vergelijkbare achtergrond. Je begrijpt elkaar met een half woord. Je hebt daar niet het gevoel er alleen voor te staan. Wanneer mensen in de groep verhalen delen, raakt dat je. Je ziet bij een ander hoe pijnlijk het is als je gepest, geslagen of uitgestoten wordt. Langzaam aan wordt het makkelijker om anders naar jezelf te kijken en je gedrag te veranderen naar jouw genoegen. Omdat je daar zelf voor kiest! Je leert steun te ontvangen en te geven. Je leert hoe je conflicten met anderen kunt oplossen. Je ontdekt dat je keuzes kunt maken in je leven. En dat je voor jezelf kunt zorgen.

Je leert experimenteren met ander gedrag. Je krijgt nieuwe ervaringen en een andere kijk op de dingen. Je verruimt je blik. In je lijf krijg je een ruimer gevoel. Jij bent oké! Jij hoeft niet te veranderen. Je gedrag kun je veranderen als je dat wilt. Je gaat ontdekken wat jij wilt, wat jou past.


De begeleiders van de groep helpen jou in je zoektocht en stellen hun kennis en inzichten beschikbaar. Verder ga je zelf in de groep aan de slag. We hebben geen vast programma. Je bepaalt zelf wat je wilt delen en hoe je dat doet.

Een autonomiegroep is een zgn. ‘doorlopende groep’. Er zijn wekelijks bijeenkomsten van twee uur. Er zijn minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers per groep.


Wil je deelnemen? Laat het ons weten. Wij nodigen je dan uit voor een intakegesprek.

Vervolgens sluit je gewoon aan bij een groep en kun je bij de groep blijven, zolang als jij dit nodig hebt. We organiseren de Autonomiegroep zo centraal mogelijk in de regio, zodat de groep voor alle deelnemers goed bereikbaar is.

Wil je deelnemen, neem met ons contact op met Jan Witkamp, zie hieronder hoe ons te bereiken. 

Praktijk WEL

Kievietdonk 69

5467 AS VEGHEL

T: 0413 – 355 385

M: 06 – 246 817 86 (Jan) of M: 06 34 99 09 83 (Ingrid)

E: [email protected] of E: [email protected]

F: @praktijk.wel

I : https://praktijkwel.vpweb.nl/