UW PERSONEEL .. ONZE ZORG

                 OVER STRESSPREVENTIE & STRESSREDUCTIE  

RUSTGEVENDE EN HELENDE MASSAGES.......


Gun jezelf eens een helende en rustgevende massage!

Ingrid Los verzorgt in januari, februari en maart TuiNa Ontspanningsmassages en TuiNa Therapeutische Massages in D’n Office, het leukste kantorencomplex van Uden. Locatie D’n Klets. Adres: Loopkantstraat 25 Uden. Ingrid is aanwezig op 20 januari, 3 februari, 17 februari, 2 maart, 16 maart en 30 maart tussen 13.00 en 17.00 uur. Kosten: € 1,== per minuut. Inl. of afspreken: 06 - 34 99 09 83 Kijk ook eens op de website van Praktijk WEL: https://praktijkwel.vpweb.nl/

MASSAGE…...DOET EEN MENS GOED!

 

Ingrid Los verzorgt Stoelmassages en Therapeutische massages volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst(TCG).

 

Voor een Gezondheidsmassage (stoel) is één massage al helend en ontspannend. Gewoon jezelf, je lijf (het huis waarin je woont) lekker verwennen. Gun je jezelf een abonnement van 5 (stoel)massages en betaal er 4.

 

Heb je klachten aan (spieren, pezen) of emotionele blokkades? Dan is een serie van 5 Therapeutische massages aangewezen. Neem een abonnement en de 5e massage is gratis.

 

Voorbeelden: een stoelmassage van 10 min.: behandeling rug, schouders, nek.; stoelmas-sage van 20 min. rug, nek, schouders, armen, handen, hoofd. Stoelmassage van 30 min.: idem als bij 20 min. met extra aandacht voor pijnplekken.

 

Deze massages zijn vooral geschikt wanneer je een zittend beroep hebt, of stress ervaart.

 

Kosten: € 1,== per minuut. Je bepaalt zelf hoe lang je gemasseerd wilt worden.

 

Ik werk op afspraak in Veghel (praktijk) of in Uden (D’n Office).

 

Bel of mail Praktijk WEL ingridlos/[email protected] M: 06-34 99 09 83 of T: 0413-355 382 Kijk ook eens op https://praktijkwel.vpweb.nl/

 

NIEUWSBRIEF  nr. 4, Najaar 2019 van de


Praktijk WEL

Voor Mental Coaching, Verzuimbegeleiding, TuiNa Massages


 

IK EN DE ANDER, DE ANDER EN IK

 

In 1971 zong Herman van Veen een lied met de volgende tekst:

 

Alles wat ik weet, weet ik van een ander
en alles wat ik laat, laat ik voor een ander
alles wat ik heb, is alleen mijn naam
en die heb ik van een ander.

"Herman, " zegt de man en ik loop door
"Herman, " zegt de vrouw en ik aarzel
"Herman, " zegt het kind en ik voel me oud
"Herman, " zegt de wind en ik krijg het koud.

Alles wat ik zeg, zeg ik aan een ander
en alles wat ik geef, geef ik aan een ander
alles wat ik heb, is alleen mijn naam
en die heb ik van een ander.

De hand die ik geef, geef ik aan een ander
en de tranen die ik laat, huil ik om een ander
de zin die ik heb, heb ik in een ander
en de liefde die ik voel, is voor een ander.

Alleen m'n kippenvel is van mezelf.


Vraag: wordt het niet eens tijd dat we ‘de Ander’ meer in het centrum van ons bestaan plaatsen? Dat leeft samen zoveel gezelliger!

 

 

WE ZIJN WEER DRUK BEZIG

 

De vakanties zijn voorbij. We zijn allemaal weer druk bezig. Op volle kracht vooruit.

 

Wat is er nou zo fijn aan vakantie? Opladen. Even niets hoeven. Geen volle agenda. Lekker ontspannen met mensen van wie je houdt. Andere indrukken opdoen van een vreemd land. Momenten van ‘leegte’ ervaren. In die leegte kom je soms tot nieuwe ideeën. Of andere inzichten over waar je mee bezig bent. In het nietsdoen ontstaan nieuwe impulsen. Aan het einde van de vakantie is het ook wel weer genoeg: actie!

 

Wat is er zo fijn aan druk zijn? Nieuwe projecten starten. Samenwerken. Je werk goed doen. Het gevoel hebben vooruit te komen. Wat neer te zetten. In interactie met anderen ontstaan nieuwe ervaringen. Soms positieve, soms negatieve. In de actie voel je de ‘flow’, maar soms de druk en snelheid van het bestaan. Dan kijk je reikhalzend uit naar vakantie!

 

Zou het mogelijk zijn om in die drukte en volte momenten te creëren van leegte, overpeinzing, ontspanning en opnieuw overdenken van waar je mee bezig bent?

De Praktijk WEL biedt je de mogelijkheid om door middel van coaching momenten van rust en reflectie te scheppen.

Wij geven ervaringsgerichte coaching. Leren door doen! Het is altijd maatwerk! Meer dan praten. Door te ervaren hoe je lijf voelt, hoe je contact maakt met mensen om je heen. Door nieuw gedrag uit te proberen in een veilige en humorvolle omgeving, schep je meer ruimte in jezelf en om je heen. Mental Coaching noemen we dit.

 

Deze coaching wordt gegeven in onze praktijk, maar kan ook op de werkplek plaatsvinden. Je kunt je alleen of in een groep laten coachen.

 

Heb je genoeg gepraat en nagedacht, maar heb je behoefte om eens je lichaam voorrang te geven?

We bieden gezondheidsmassages aan. Dit zijn stevige massages die de spieren en aanhechtingen losmaken. Je krijgt er veel nieuwe energie van.

De massages kunnen worden gegeven op de werkplek of in de praktijkruimte.


 

INGRID LOS NU GECERTIFICEERD TUINA MASSEUR

 

Ingrid Los heeft jongstleden juni met succes haar vierjarige opleiding tot TuiNa therapeut met een examen afgerond bij de Academie Bo Yi te Zoetermeer. Ingrid is nu bevoegd en gecertificeerd TuiNa Masseur en mag nu TuiNa Gezondheidsmassages en Therapeutische Massages geven. Dit jaar volgt Ingrid een opleiding tot acupuncturist. Wanneer Ingrid ook dit studiejaar met succes heeft afgerond, is zij tevens bevoegd om cliënten te helpen met acupunctuur.

 

 

 DON’T GET MENTAL: GET A COACH!

 

Ken je het? Iets houdt je bezig. Bijvoorbeeld dat je je niet prettig voelt op je werk of in je relatie. Je denkt erover na zonder tot een oplossing te komen. Het houdt je almaar bezig. Je probeert wat je dwars zit van je af te zetten. Je zegt tegen jezelf: “Hou er toch over op! Laat het van je af glijden. Het is niet zo belangrijk……”

Je ligt wel ’s-nachts te piekeren. Je voelt je vervelend in je lijf, hebt slaaptekort, hoofdpijn. Je voelt je erg moe. Soms krijg je huilbuien of woedebuien. Je valt uit naar anderen. Zó ken je jezelf niet!

 

Anderen kennen dit ook niet van je. Je krijgt vragen. Soms voelen die vragen als een aanval op jou als persoon. Je bekt terug. Het vréét aan je. Je hebt geen honger of juist vreetbuien. Je raakt lusteloos en je kunt je niet goed concentreren. Kortom: je stevent af op een burn-out.

 

Jij kunt deze neerwaartse spiraal ombuigen tot een positieve groei bij jezelf.

 

Mental Coaching helpt je daarbij. Met één van onze betrokken en zeer ervaren coaches kun je verkennen wat maakt dat je zo uitgeput raakt en zo piekert.

Je gaat ontdekken wat je voelt, waar je passie ligt en wat je wilt. Je ontdekt ook wat niet (meer) bij je past.

Je ontwikkelt nieuwe manieren om met anderen en jezelf om te gaan. Je krijgt als het ware nieuw gereedschap in handen om een toekomst mee op te bouwen.

En dat frist lekker op.

 

Wij bieden je een veilig, humorvol en avontuurlijk pad op weg naar meer vriendschap met en liefde voor jezelf.

 

Meer weten: bel of mail ons! Onze adresgegevens staan op laatste pagina van deze nieuwsbrief.

 

 

GEZONDHEIDSMASSAGE IN D’N OFFICE UDEN

 

Sinds kort is Ingrid Los elke twee weken (even weken) op maandagmiddag van 1 tot 5 uur aanwezig in het leukste kantoorgebouw van Uden, D’n Office, Loopkantstraat 25, Locatie D’n Klets. Dit jaar is Ingrid te vinden in D’n Klets op 11 november; 25 november en 9 december.

 

Ingrid geeft dan TuiNa Gezondheidsmassages, een techniek afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), bogend op een traditie van ruim 2000 jaar en die zijn werkzaamheid ruimschoots heeft bewezen.

Een TuiNa (Stoel) Gezondheidsmassage helpt bij klachten aan gewrichten, wervelkolom, spieren, pezen en blokkades van fysieke en emotionele aard. Bovendien geeft het je een heerlijke lichamelijke en geestelijke ontspanning. Deze massagevorm is bijzonder geschikt voor mensen die een zittend beroep uitoefenen.

 

Bij Praktijk WEL kun je in Uden, naast de massages, ook terecht voor Mental Coaching. Dit is een concreet, intensief en kort leertraject dat helpt vrolijker in het leven te staan en

tegenslag beter te hanteren. Zie daarvoor het vorige artikel. 

 

Deze vorm van coaching is voor iedereen geschikt. Vooral mensen die last hebben van teveel stress of herstellen van een burn-out hebben er baat bij. Mental Coaching is heel goed te combineren met een TuiNa Massage. Op deze manier is echt je hele lijf en mind betrokken bij het ontwikkelingsproces. Alles is verweven met elkaar en heeft met elkaar te maken. We hanteren bij Mental Coaching niet voor niets de kernspreuk “Maak van je hoofdzaak weer hartzaak." 

 

Meer weten: bel of mail ons gerust! Zie voor onze adresgegevens de laatste pagina van deze nieuwsbrief. Wellicht ontmoeten wij elkaar spoedig.

 

 

 HOE ERVAREN ONZE CLIENTEN DE MASSAGES DIE WIJ VERZORGEN.

 

Een vrouw komt met fibromyalgie klachten. Ze heeft veel pijn over haar hele lijf. Elke dag. Deze klachten heeft ze al jaren. De pijn is ontstaan tijdens een levensperiode met grote spanningen. Ze slikt Tramadol tegen de pijn. Dat is best lastig, want je geheugen en concentratievermogen gaan daarvan op den duur achteruit. Ze begint met de massages eens in de 2 weken. We gebruiken er een Moxalamp bij om te verwarmen. Na een drietal maanden vertelt ze dat de klachten verminderd zijn: niet helemaal weg, maar ze is gestopt met Tramadol. Heeft ze niet meer nodig. Ze is blij met de massages.

 

Een man heeft last van stijve spieren in de onderrug. Hij zit erg veel in verband met zijn werk. De onderrug is zo verstijfd dat hij soms moeite heeft met lopen. Hij komt eens in de week. Na een aantal weken zijn de klachten duidelijk minder. Hij loopt weer zonder pijn!

 

Een vrouw heeft last van gewrichtspijnen in de schouders en bovenrug. Ze heeft een reumatische aanleg. Ze moet vanwege haar werk veel tillen. Ze neemt om de week een massage en cupping. Na 5 sessies is de klacht weg en kan ze pijnloos verder.

 

Een jonge man werkt veel achter de computer. Hij sport en heeft niet veel last. Maar stijf voelen zijn nek en schouders wel. Hij krijgt eens in de maand een stoelmassage van 20 minuten. Dat houdt de schouders lekker los!

 

Zomaar een greep uit de ervaringen van klanten van onze praktijk: het doet ons veel genoegen mensen zo van dienst te kunnen zijn.

 

 

PRAKTIJK WEL OP DE FEELGOOD MARKET IN EINDHOVEN

 

Op zondag 17 november 2019 en zondag 15 december wordt in Eindhoven de Feelgood Market georganiseerd op Strijp S, Klokgebouw op het Ketelhuisplein. De markt duurt van 12.00 tot 18.00 uur. Het is altijd een drukbezocht en gezellig evenement. Gratis toegang. De Praktijk WEL is op deze zondagen aanwezig op de Feelgood Markt.

 

Voor een kleine vergoeding kun je ervaren hoe een TuiNa Gezondheidsmassage voor jou werkt.

Je kunt ook kennismaken met een ander aanbod van ons: Mental Coaching.

 

Zie voor een korte beschrijving van deze TuiNa massagevorm en van het Mental Coachingstraject eerdere artikelen van deze nieuwsbrief.

 

 

 DE PRAKTIJK WEL STEUNT DE 

STICHTING STEUN 22Q11

 

Op zaterdag 26 oktober 2019 was de Praktijk WEL aanwezig op de SURPRISE NIGHT van de Stichting Steun 22Q11 in de Kruisheren Kapel te Uden.

 

Kinderen met het 22Q11.2 deletie syndroom hebben een defect in een bepaald chromosoom. Deze kinderen worden geboren met een kenmerkend uiterlijk in combinatie met een gespleten lip en gehemelte en een hartafwijking. Emotioneel kan dit ook gevoelens van onzekerheid geven.

 

De Stichting zamelde op de Suprise Night geld in voor een project, in samenwerking met Hulphond Nederland, om hulphonden in te zetten om kinderen die aan dit syndroom lijden, te ondersteunen.

 

De Praktijk WEL ondersteunt dit initiatief van harte!

 

Wij gaven op deze Suprise Night demonstraties van TuiNa (Stoel) Ontspanningsmassages, geschikt voor 22Q11 patiënten en hun mantelzorgers.

 

Daarnaast werden er tijdens de bingo o.a. prijzen voor een gratis TuiNa ontspanningsmassage of een intake voor Mental Coaching verloot.

 

 

ONZE ADRESGEGEVENS

 

Praktijk WEL

Kievietdonk 69

5467 AS VEGHEL

T: 0413 – 355 385

M: 06 – 246 817 86 of

M: 06 34 99 09 83

E: [email protected] of

E: [email protected]

F: @praktijk.wel